Denna hemsida har begränsad stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

🐝 Över 50 000 nöjda kunder Fri frakt över 325 kr🎉

Kundvagn

Din kundvagn är tom

Fortsätt Handla

Hur tillverkar man bivaxdukar?

Hur tillverkar man bivaxdukar? 

Välkommen till Bivaxfabriken, där vi skapar magi med bivaxdukar! Om du någonsin undrat hur dessa miljövänliga och mångsidiga produkter tillverkas, så har du kommit till rätt ställe. Här är en kort guide av vår tillverkningsprocess och hemligheten bakom våra populära bivaxdukar.

Steg 1: Materialinsamling

Allt börjar med rätt material. För våra bivaxdukar använder vi endast högkvalitativt OEKO-tex 100 bomullstyg, 100% svenskt bivax, tallharts & ekologisk kokosnötolja. Dessa ingredienser är inte bara miljövänliga utan också hållbara och biologiskt nedbrytbara.

Steg 2: Beredning av ingredienser

Nästa steg är att förbereda våra ingredienser. Vi smälter bivaxet och blandar det med en liten mängd tallharts och kokosnötsolja för att ge dukarna den perfekta konsistensen och hållbarheten.

Steg 3: Applicering på tyget

Nu är det dags att ta vårt förberedda tyg och applicera blandningen på det. Detta görs noggrant för att säkerställa att varje centimeter av tyget är jämnt täckt med bivaxblandningen.

Steg 4: Torkning

Efter att blandningen har applicerats på tyget placeras det i ett torkrum för att torka. Detta steg är avgörande för att säkerställa att bivaxduken får rätt konsistens och att ingredienserna förenas ordentligt med tyget.

Steg 5: Skärning och förpackning

När bivaxduken har torkat skärs och sedan viks noggrant för att bevara dess fräschhet och kvalitet tills den når dig, vår käre kund.

Och där har du det – en snabb överblick över hur vi på Bivaxfabriken tillverkar våra omtyckta bivaxdukar. Genom att använda endast naturliga och hållbara ingredienser och genom att följa en noggrann tillverkningsprocess, är vi stolta över att erbjuda produkter som inte bara är bra för dig utan också för vår planet. Så nästa gång du använder en bivaxduk, vet du att den är resultatet av mycket kärlek och omsorg, från vår fabrik direkt till ditt kök.

Länk till våra produkter