Denna hemsida har begränsad stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att byta till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

3 FÖR 2 PÅ ALLA PRODUKTER!🎉

Kundvagn

Din kundvagn är tom

Fortsätt Handla

Plastfolie: Varför Det Inte Är Det Bästa Valet För Din Mat

Plastfolie har länge varit en favorit i köken runt om i världen för att förvara rester eller skydda färskvaror. Men trots dess bekvämlighet finns det flera skäl till varför denna tunna plast inte är det bästa valet när det gäller matförvaring. Här tittar vi närmare på några av dessa skäl:

  1. Miljöpåverkan: Plastfolie är en engångsartikel som ofta inte kan återvinnas. Detta betyder att efter användning hamnar det ofta i soptippar eller i våra hav, där det kan ta hundratals år att bryta ner. I vattnet bryts plasten ner i mikroplaster som kan skada marint liv och så småningom hitta sin väg tillbaka till vår matkedja.

  2. Hälsorisker: Vissa plastfolier kan innehålla skadliga kemikalier som kan migrera till maten, särskilt vid uppvärmning. Ämnen som ftalater och bisfenol-A (BPA) har kopplats till hälsoproblem som hormonstörningar.

  3. Oekonomiskt: Även om plastfolie kan verka billigt vid första anblicken, blir kostnaden över tid högre än om man investerar i återanvändbara alternativ. Och det handlar inte bara om pengar - den miljömässiga kostnaden av plastavfall är också en viktig faktor att beakta.

  4. Dålig Andningsförmåga: Plastfolie tillåter inte maten att andas, vilket kan leda till kondensation och mögelbildning. Detta kan förkorta hållbarheten på färskvaror som grönsaker och frukt.

  5. Inte Alltid Slitstarkt: Hur många gånger har du kämpat med att riva av plastfolie, bara för att få det att klumpa ihop sig eller riva sönder? Det är inte alltid det mest praktiska eller slitstarka valet för matförvaring.

Ett Steg Framåt

Med tanke på dessa nackdelar med plastfolie blir det alltmer uppenbart att vi behöver utforska mer hållbara och hälsosamma alternativ för matförvaring. Alternativ som glasburkar, rostfria stålbehållare och bivaxdukar kan erbjuda bättre lösningar som är säkra för både oss och vår planet.

När vi tar medvetna steg bort från engångsplast visar vi omsorg om vår egen hälsa, våra nära och kära och den värld vi lever i.

Ett jättebra alternativ för att hålla din mat fräsch längre är bivaxdukar eller bivaxpåsar. Läs mer om det här