5 Forvaringstips for Mindre Matsvinn! – Bivaxfabriken
Fre frakt ved köp over 325 sek
5-Ärs spesial: Gratis bivaxduk pÄ alle bestillinger
Over 60.000 nöjda kunder
Fre frakt ved köp over 325 sek
5-Ärs spesial: Gratis bivaxduk pÄ alle bestillinger
Over 60.000 nöjda kunder

5 Forvaringstips for Mindre Matsvinn!

Hur reduserer man matsvinn?

Her kommer 5 tips for Mindre Matsvinn! đŸŒ±

1. Lag buljong av rester av lameller og rester đŸČ
Altfor ofte sitter vi igjen med flak, skall og topper etter at vi koker grĂžnnsaker, rester som fort havner i avfallet. I stedet for Ă„ kaste, kan du resirkulere disse delene, og gjĂžre dem om til for eksempel en hjemmelaget grĂžnnsaksbuljong eller din egen grĂžnnsakskraft.


2. Bruk emballasjemateriale
For Ă„ Ăžke holdbarheten til grĂžnnsakene, bruk pustende emballasjematerialer som papirposer, tĂžyposer eller bivoksposer. Dette bidrar til Ă„ redusere risikoen for kondens og mugg.



3. Hold rotgrþnnsaker mþrke 🍠
Mange rotgrÞnnsaker trives best i mÞrke omgivelser for Ä hindre spiring og bevare smaken. Oppbevar dem pÄ et mÞrkt, kjÞlig sted som en kjeller eller en spesiell rotgrÞnnsaksboks.


4. OvervĂ„k regelmessig 🩅
Sjekk grĂžnnsakene dine regelmessig for Ă„ sikre at de fortsatt er ferske og spiselige. Fjern eventuelle myke eller mugne deler for Ă„ forhindre at forringelsen sprer seg til resten av grĂžnnsakene.


5. Bruk fryseren ved behov
Hvis du har for mange grÞnnsaker som stÄr i fare for Ä bli dÄrlige fÞr du kan bruke dem, bÞr du vurdere Ä fryse dem for senere bruk. Mange grÞnnsaker kan fryses for Ä forlenge holdbarheten og nytten.

Ved Ä fÞlge disse tipsene kan du maksimere holdbarheten og friskheten til grÞnnsakene dine og redusere matsvinnet pÄ kjÞkkenet.